maandag 12 juli 2010

Remember





Met J. aan de ronde tafel..... het borrelde weer. En het woord was Herinneren..
Herinneren... we hebben ons te herinneren waarom wij op de wereld kwamen.. Via de stilte, de rust, de bewustwording, het Hier en Nu kunnen wij dat ons weer herinneren. Daarin openbaart zich ons pad...

Een onbekende reis
(Juni 2004)

Ik ben
op reis
gestuurd

Met als
Bestemming
moeder aarde

Ik kreeg
een opdracht
mee


Die ik
met hart en ziel
aanvaarde

Maar moeder aarde
zorgde wel
dat ik niets meer zou weten

En inderdaad bij aankomst
was ik
alles vergeten

Ja zelfs
iets als een reis
was onbekend

Ik bouwde
hier een huis
voor permanent

Ik dacht dat enkel
deze aardbol
slechts bestond

En voelde jarenlang
de moeder
niet als ondergrond

Mijn eigen
kleine leven
zette ik
geheel centraal

En ook mijn eigen welzijn
beschouwde ik
als grootste ideaal

Mijn eigen plan
dwars tegen die
van moeder aarde in

Dat is een strijd
die ik nooit
zal gaan winnen

Want moeder aarde
heeft haar plan
en daar moet ik beginnen

T is als de aarde
die draait om de zon
al leek het eeuwen andersom

Marleen ©



Luister ook naar Purcells 'Remeber Me' van Dido and Aeneas

donderdag 8 juli 2010

Harry 'weet' en Marcel 'weet niet'


Personage: Marcel Lubbermans zit in hetzelfde jaar als Harry en is ook een Griffoendor. Hij heeft een rond gezicht, is erg vergeetachtig en heeft een uitgesproken talent voor ongelukken.

Harry weet en Marcel weet niet ......
Harry weet dat hij de steen der wijzen uit de handen van Voldemort moet houden, hij weet dat deze verschrikkelijke, moeilijke, angstwekkende taak op zijn schouders rust.. en Harry gaat ... Harry gaat op pad en besluit zijn taak te volbrengen....

Echter nadat alles zorgvuldig is voorbereid en hij samen met Hermelien en Ron s'avonds laat de huiskamer wil verlaten, springt Marcel Lubbermans tevoorschijn "je gaat niet Harry.. roep hij, dat kost ons de punten voor Griffoendor".

Harry kreunt 'Oh nee...' maar hij blijft vriendelijk doch handelt beslist en schaakt Marcel voor een paar uur uit. Harry 'weet' en Marcel 'weet niet'... Nee Marcel weet niet dat de taak van Harry al het andere te boven gaat... dat als Harry nu de steen niet in veiligheid brengt er geen Zwijnstijn meer zal bestaan en al helemaan geen punten voor Griffoendor.
Wat een mooie metafoor heeft J.K. Rowling hier(waarschijnlijk onbewust) voor gekozen. Zien jullie hem ook? Het gaat niet om de punten die we hier op aarde verdienen, de wereld is tenslotte leeg... Het gaat hier om iets heel anders.. het allerhoogste.. dat wat alles te boven gaat. Maar als we het net als Lubbermans gewoonweg 'niet weten' dan gaat dat voorlopig nog aan onze neus voorbij en blijven we vechten om de punten.... En.... wees gerust ook dat is ok..

vrijdag 2 juli 2010

Welk inzicht heeft deze dag je gebracht?


Het klasje van meneer Uil

Meneer Uil: Lieve kindertjes vorige week heb ik jullie verteld over 'mythe van Syshiphus', die elke dag een steen omhoog rolt, die elke avond weer naar beneden rolt. Heeft iemand daar nog vragen over?

Kees Konijn: meneer Uil, is dat echt de zin van mijn bestaan?

Meneer Uil: JA

Kees Konijn: Maar maakt het dan uit welke steen ik naar boven rol?

Meneer Uil : NEE! .....de wereld is leeg. Het maakt niet uit wat je doet keesje, het moederschap, patiënten beter maken in ons ziekenhuis, biertjes tappen in de boskroeg, of een groot bedrijf leiden. De steen rolt elke dag weer terug, er is geen materieel doel !

Kees Konijn: Maar waar sloof ik mij dan zo voor uit?

Meneer Uil: Het enige waar je je voor moet uitsloven is er achter te komen wie je werkelijk bent.. alleen bewustwording telt... En elke 'steen' (lees bezigheid) biedt jou daarvoor de gelegenheid.

Alle dieren in koor: Maar waar moeten we dan op koersen?

Meneer Uil: lieve kindertjes maak dat Prioritiet in je leven en al het andere zal daar automatisch gunstig uit voortvloeien. Je leven heb je gekregen om bewust te worden van wie je bent ... vraag elke avond aan je partner "welk inzicht heeft deze dag je gebracht? " en maak dit het onderwerp van gesprek bij je vrienden.. Wanneer je eindelijk besluit om dat te gaan doen waar het om draait, kom je in de nieuwe wereld en zal alles voor jou veranderen.

Meneer Uil klapt zijn boek dicht en besluit de les met: ' en nu lekker naar buiten allemaal, het wordt vanmiddag warm en we gaan lekker luieren bij de plas midden in ons bos.... en ... kijk maar eens wat dat je weer brengt vanmiddag... "

donderdag 1 juli 2010

creëren


http://www.godsplan-today.com/0_Images/Bible31SunsetHome.gif

Zou het echt waar zijn dat we

'alleen maar nieuwe dingen hoeven te creëren?'

en tegelijkertijd

'dat werkelijkheid niet bestaat'

en tegelijkertijd

'dat we alles kunnen creëren?

en tegelijkertijd

'dat alles bestaat en niets bestaat?


Eindelijk..... ik begin dit principe te begrijpen. En als je daadwerkelijk met me mee reist, dan begint deze wijsheid (= werkelijkheid) zich ook voor jou te openbaren.