maandag 29 november 2010

GAAN ... zegt Pluisje


Harry Potter .. een moderne sprookje vol met wijsheden...

Harry, Hermelien en Ron, ze gaan op zoek naar de steen der wijzen. Langs de driekoppige hond die wakker wordt! Deel 1... weten jullie het nog? Ze staan voor een donker luik.. de diepte... de ondergrond... de inhoud is onbekend. Het dilemma is immens, aan de ene kant de kwijlende angstaanjagende driekoppige hond en aan de andere kant het luik met onbekende bestemming.
Nee, ze hebben geen keus, ze springen in het gat, zonder dat ze weten waar naar toe en zonder dat ze weten of er ooit een terugweg is.... ZE GAAN!
De symboliek? Pas als we geen keus meer hebben in ons leven, zullen we gaan. Vrijwillig springen in een donker gat met onbekende stemming? weten wat je hebt, maar niet weten wat je krijgt? Zonder terugweg? ... daar moet je heel erg dapper voor zijn. ....
Maar... als ik niet vrijwillig ga, dan zorgt het universum er wel voor dat de driekoppige hond wakker wordt. (lees ziekte, scheiding, verlies etc.) Uiteindelijk allemaal bedoeld voor onze persoonlijke ontwikkeling. Wees niet ongerust; voordat de hond ontwaakt, wordt het luik eerst tientallen keren verlicht. (ook nu weer op dit moment )