dinsdag 16 november 2010

Opvoeding


Bij het schoolplein zie ik de kleine prinsjes en prinsesjes uit de klaslokalen komen. De vaders en moeders kijken met volle vertedering naar hun kroost. De tas wordt gedragen, de wensen van het kind worden direct ingewilligd en de ouders vliegen wel weer van hot naar her.. niets is te gek.
En toen ik vorige week bij Y aan de ronde tafel zat zei ze: ' een prins en een prinses dienen te worden opgevoed door een Koning en een Koningin en niet door bediendes'
Hoe raak was het wat ze zei. Willen wij van onze prinsjes (esjes) een koning (in) maken, dan is het belangrijk dat ze eerst respect voor hun ouders kunnen opbrengen. Dan zullen wij ons als ouders ook koninklijk moeten gedragen. ...... dat betekent dat we als ouders grenzen moeten stellen, dat we iets van ze kunnen verwachten, dat ze discipline hebben, dat ze respect hebben voor de dingen om hun heen, dat ze hun plaats weten etc.
Ouders van 2010 gedraag je als een koning (in) en draag bij aan de manifestatie van dat koninklijke kind dat ooit bij jou in de wieg lag.