dinsdag 6 oktober 2009

Hersenspoelen


http://www.sektes.info/hersenspoel.html 'Hersenspoelen... dat wordt de titel van de weblog van vandaag' zei ik tegen R. die vanmiddag bij me aan de ronde tafel zat. Ja... willen we het nieuwe perspectief ons eigen maken, dan zullen we de oude illusies, opvattingen en vooronderstellingen los moeten laten. Dat gaat een stuk gemakkelijker wanneer we er direct iets anders tegen over zetten. En dat kan het gedachtegoed zijn van verlichte meesters zoals Eckhart Tolle, Thitch Nathan, de Dalai Lama maar ook wetenschappers in de Kwamtum Mechanica, Carl Jung en vele andere 'spiritrituele' meesters. Allemaal komen ze tot dezelfde conclusie. En om je een nieuw gedachtegoed eigen te maken, moet je in je hoof nieuwe paden ontginnen". En R. gaf deze mooie metafoor.
Hoe kunnen we dat doen... precies elke dag een stukje lezen, een spirituele weblog lezen, een spreuk meedragen, een mantra herhalen, een stukje video bekijken, mediteren etc. het is belangrijk om jezelf continue te blijven voeden met nieuwe perspectief, anders blijf je in het oude hangen.
Hersenspoelen heeft een negatief imago. Zorg er daarom voor dat jijzelf degene bent die bepaalt met welke nieuwe informatie jij je hersenen wilt spoelen. Als je zelf de regie houdt, is er niets aan de hand. Wijsheid zit immers in jezelf!