woensdag 27 mei 2009

Dicht bij huis

Als je vader handenarbeid leraar is, dan heb je als kind wat meer toegang tot knutselmateriaal. Als je moeder op een school werkt, dan mag je als kind buiten schooltijden wel eens in de gymzaal spelen en als je vader de eigenaar is van Maupertuus, dan heb je geluk als je bij zijn zoon in de klas zit. (zo heeft iedereen wel wat)

In de klas van groep 3 stonden de afgelopen weken drie grote bakken waar de kinderen afval van hout, plastic of metaal in konden gooien. Vandaag mocht de hele klas mee naar de werkruimte van Maupertuus. Nadat ze in de klas grote tekeningen van insecten hadden gemaakt, mochten ze - onder leiding van de vader van V.- deze insecten gaan vorm geven. Met behulp van al het afval materiaal zijn er de prachtigste dingen gemaakt vandaag. Naast de kennismaking met recycling, hebben de kinderen vandaag het hele creatieve proces van tekenen tot vormgeven doorlopen. Dankje wel 'vader van V' dat mijn kind dit mocht ervaren.

Foto: Jan Douwes (klik op foto)
Het is een project, gegeven door de unieke combinatie van omstandigheden en dat inspireert mij. Op scholen zoeken we vaak veel te ver en te ingewikkeld. Als je eens zou nagaan welke expertise er in een school (elke school) allemaal aanwezig is. Al die ouders met alle diversiteit in beroepen, ervaringen en achtergronden en.... natuurlijk moet je daar als school gebruik van maken. Leren en ontwikkelen is niet ver weg en ingewikkeld, het is eigenlijk heel dichtbij!