vrijdag 26 juni 2009

Werken met Zinnetjesschilderij: Abraham


Tijdens het napraten van de Mindfulnessgroep, vroeg ik aan een paar deelnemers wat ze nou leuk zouden vinden voor de verdiepingsgroep. Ze gaven me de tip om de Columns meer in de cursus te betrekken. (dank je wel! ). Mijmer… we zouden een keer kunnen werken met ‘zinnetjes’

Vorig jaar beluisterde ik de luister cd ‘De bijbel; door Nico ter Linden.’ (een echte aanrader) Én er is één zin die regelmatig door mijn hoofd schiet. En dat is de volgende":

“er was één man op de aarde die vermoedde dat het leven geen circulaire gebeurtenis was (geboorte-dood) maar dat het leven een pad was” En dat was Abraham.

….. Er waren duizenden mensen op de wereld en al die duizenden mensen volgden de massa. Ze dachten zelf niet na, ze leefde hun leven zoals alle anderen en er ontstond niets nieuws… maar Abraham, was de eerste die een ander idee kreeg en die daar aandacht aan schonk en hij durfde voor zijn idee te gaan staan en hij durfde dit idee in de wereld te zetten. En Abraham maakte verschil. Abraham bracht nieuw bewustzijn in de wereld en door hem veranderde de koers van de wereld.

En…. Jij en ik kunnen ook –net zoals Abraham- verschil gaan maken, door te gaan staan voor wat we vinden en wat we denken. Ook al is het anders dan wat de massa vindt. En daar is lef voor nodig. Misschien heeft de wereld wel mensen met lef nodig.

Mensen die een andere mening durven verkondigen… mensen die staan voor wat ze vinden. Het zijn de Kunstenaars die -tegen alle conventies in- nieuwe stromingen in gang zetten, de filosofen die een andere visie durven neer zetten en wetenschappers die nieuwe ontdekkingen durven presenteren.

De vrouwelijke creatieve energie brengt de vernieuwing, maar de mannelijke energie heeft het lef om deze vernieuwing daadwerkelijk in de wereld te zetten.
mijmer... misschien is het wel daarom dat de meeste innovators uit de geschiedemis mannen zijn, vaak met een creatieve vrouw op de achtergrond.