vrijdag 26 juni 2009

ZinnetjesHet woord.. de taal.. in den beginnen was het woord. In tegenstelling tot alle andere wezens in het universum, hebben wij als mensen het woord gekregen om bewust te worden. Nou wordt er ongelofelijk veel gezegd door iedereen. Maar wat is nou wezenlijk en wat is nou gebabbel. Op welke manier kunje het kaf van het koren scheiden?
Het zijn de zinnetjes die blijven hangen. Het is dat ene zinnetje dat je nog weet uit dat boek, die ene opmerking die iemand ooit gemaakt heeft en waarvan je nog precies weet hoe, waar en wanneer het gezegd werd. Of die woorden van die ene meester twintig jaar geleden. Dat zijn de woorden die de essentie bevatten en waar je iets mee kunt.
Dat hele boek, dat lees je misschien wel voor die ene zin! Dat hele schooljaar volg je misschien wel voor die ene opmerking en het congres was zinvol vanwege die ene reactie…. De rest was slechts gebabbel. En bij het woord gebabbel moet ik denken aan het liedje van Willeke Alberti en Paul de Leeuw. (Klik op http://www.youtube.com/watch?v=bPgqdO6Gs0s).
De tranen biggelen bij mij over de wangen en het maakt me zo vrolijk als ik naar die idiote, authentieke Paul de Leeuw kijk...... die echt doet wat hij wil! En dan in combinatie met die serieuze Willeke... het is echt de moeite waard om even naar dit stel te kijken.

Orientatie: welke zinnetjes weet jij nog?