dinsdag 28 april 2009

bosnimfen, elfen en vuurvliegjes

Dvd: te leen bij de bibliotheek.

Met C. maakte ik afgelopen zondag nog een avondwandeling door het bos. Eerst een stukje lopen, wat praten en daarna de stilte gaan ervaren. We zaten zwijgend op een bankje en genoten van het geluid van de vogels en oefenden in Zijn. Met zijn tweeën gaat dit makkelijker, alsof de ander je daarmee stimuleert in wat je doet. (of juist niet doet). We kwamen langzamerhand in een andere staat van Zijn.


Langzaam aan werd het donker en stiller in het bos. We besloten de tocht naar huis weer te aanvaarden en in deze twilight zone leek het wel alsof de schuwe grote dieren het bos in bezit namen. We zagen reeën en hoorden de zware stappen van de wilde zwijnen. Toen het bijna donker was hoorden we nog een laatste verdwaalde vogel en toen was het stil. In de verte sloeg de kerkklok12 uur. Nu was het bos van de bosnimfen, de elfen en de vuurvliegjes, die een voor een tevoorschijn kwamen.

Zoiets moeten Shakespear en Mendelssohn ervaren hebben, toen ze respectievelijk' a Midsummernights Dream' schreven en componeerden. Een prachtig ballet en werkelijk fantastisch om naar te kijken. Luister even naar het Scherzo en als je goed luistert hoor je de lichte voetjes van de elfjes dansen. Klik aan en sluit direct daarna je ogen: http://www.youtube.com/watch?v=lcY0Gh3mPBc