donderdag 9 april 2009

De schoonheidsspecialisteGoede Vrijdag

Om 8 uur ga ik naar Amersfoort, naar de redactievergadering van het Tijdschrift Keerpunt van de NVPA. (beroepsvereniging). Ja.. Groningers moeten altijd het vroegste op staan.
De Column gaat over gisteren, toen ik voor het eerst in mijn leven een bezoek aan de schoonheidsspecialiste heb gebracht. Een nieuw bedrijfje genaamd Skin Point, om de hoek bij de Blauwe Uil.

Processen gaan traag en het heeft ongeveer een jaar geduurd voordat ik deze stap heb gezet. Eigenlijk zat de aandacht voor het uiterlijk bij mij in de schaduw. Ik heb het altijd geassocieerd met ‘domme blondjes’ Ja.. ik weet het, dit klinkt arrogant en vergeef mij deze dwaling blonde lezers. Ik ben van jongs af aan altijd jongensachtig geweest en al dat getut vond ik maar stom. Mijn opleider heeft me op het spoor van het vrouwelijke gezet. De grote ommekeer was (wederom in Portugal), toen mijn medestudenten me meedeelden dat ik echt iets aan mijn uiterlijk moest gaan doen… ze gingen me opmaken, vrouwelijk aankleden en vervolgens foto’s van mij maken. ‘Griezelig hoor om zo iets nieuws te doen’, maar we hebben natuurlijk ook de grootste lol gehad. Ik heb me er aan overgeven en mijn weerstand wat losgelaten.

Door dit daadwerkelijk te doen, heb ik dit vrouwelijke aspect wat meer in mijn leven geïntegreerd. Het is uit de schaduw gekomen en ik vind het nu zelfs leuk!

Beste mannelijke lezers, ik wil jullie niet verliezen door mijn vrouwenpraat. In essentie gaat deze Column om iets wat ik als vrouw in de schaduw heb gezet. Wat heb jij als man in de schaduw gezet? Voetballen, motorrijden, machogedrag...

Ori├źntatie: Welk vrouwen (of mannengedrag) heb jij in de schaduw gezet? Misschien kun je ook wel eens een nieuw paadje gaan lopen!