maandag 3 november 2008

Mindfull Fitnessen


Elke woensdag geef ik bij Plaza Sportiva Mindfulness oefeningen. (zie website voor gratis proefles) . Mindfulness training bij een fitness centrum klinkt wellicht tegenstrijdig, maar toch kun je ook mindfull fitnessen. In dit stukje iets over Mindfull fitnessen.
Fitness apparaat: Wanneer je op een fitness apparaat staat en bijvoorbeeld je arm spieren aan het trainen bent, kun je dat zo snel mogelijk en zonder aandacht doen, maar je kunt het ook anders gaan doen. Instructie: doe de beweging langzaam en breng al je aandacht naar je armspieren. Blijf goed doorademen en word er van bewust wat je in je armen kunt voelen.
Cardio apparaat: Wanneer je op een fiets zit of op een loopband staat is de verleiding (gewoonte) groot om te gaan denken. Toch kun je deze beweging ook als oefening voor Mindfulness gebruiken. Instructie: breng je aandacht bij de beweging die je maakt, ook kun je er voor kiezen om je op je ademhaling te concentreren. En steeds als je er van bewust wordt dat je weer zit te denken breng je je gedachten mild, maar resoluut weer terug.